Oferte locuri de munca top

Va fi facuta documentatia pentru Institutul de Cardiologie din Iasi

A fost semnat contractul pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași, lotul I – etapa I (studiul de prefezabilitate).

Institutul este destinat întregii regiuni, nu numai județului Iași, iar din acest motiv autoritățile își doresc ca acesta să fie printre cele mai moderne unități medicale din țară pe specializarea de boli cardiovasculare.

Acest proiect de investiții a fost inclus de către Guvernul României în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Documentația va fi realizată de Arc Design SRL Iași, contractul având valoarea de 114.000 de lei, fără TVA.

Durata de prestare a serviciilor este de două luni, începând de la data transmiterii ordinului de începere a serviciilor.

„Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași este proiectul de infrastructură medicală care a avansat cel mai repede. Astăzi am făcut un pas important în implementarea proiectului. Am semnat contractul pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea și dotarea institutului. () Cu cât mai repede vom acționa pentru realizarea documentațiilor tehnice, respectând termenii de livrare, cu atât mai repede vom reuși să oferim ieșenilor și tuturor moldovenilor acest institut care va putea asigura tratamentul pacienților cu boli cardiace. Suntem dedicați acestui proiect major și îmi doresc aceeași implicare de la toți partenerii cu care vom lucra pe parcursul implementării. Vreau să mulțumesc și Guvernului României pentru faptul că a prins în PNRR construirea acestui spital și sunt convins că într-un timp foarte scurt vom recupera toți acești ani pierduți, iar la final vom avea, așa cum este firesc, una dintre cele mai moderne unități medicale din țară pe specializarea boli cardiovasculare”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Totodată, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași spune că această investiție va trebui să dureze pe o perioadă mai îndelungată de timp, astfel că cerințele în ceea ce privește construirea sa vor fi mai ridicate.

„Acest edificiu va deservi aproximativ o treime din populația României. Ne dorim ca acest institut de medicină cardiovasculară să fie un edificiu de talie internațională. Nu ne limităm la edificii locale pentru că tot ce se construiește acum și ce se va construi în următorii ani va trebui să funcționeze minimum 70 – 80 de ani sau chiar mai mult. Gândim acest institut regional de medicină cardiovasculară pe o perspectivă foarte îndelungată și de aici și cerințele pentru acest proiect.”, a declarat Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

 

 

 

 

 

Sus