Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Va fi lansată licitaţia pentru execuţia podului peste Dunăre la Brăila

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn perioada următoare se va derula licitaţia pentru încheierea contractului de execuție a podului peste Dunăre de la Brăila. Lucrările sunt prevăzute să demareze în primăvara anului 2016, a anunţat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Peste 246 de milioane de euro vor fi investite în acest proiect, ce a fost inclus în Master Planul General de Transport.

Podul peste Dunăre urmărește să fluidizeze fluxurile de trafic auto din zonele Galați, Brăila și Tulcea, având asigurate conexiunile la rețelele de transport existente, precum și la viitorul drum expres, cuprins în Master Planul General de Transport, ce leagă orașele Galați și Tulcea, de județul Constanța.

În prezent, CNADNR derulează licitaţia pentru atribuirea contractului de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru construcția podului. Investiţia urmează să fie implementată în perioada de programare 2014 – 2020.

Ioan Rus a transmis că proiectul tunelului pe sub Dunăre,propus de autoritățile locale din Galați, urmează să fie testat în MPGT pentru a analiza sustenabilitatea economică a acestuia.

În funcţie de rezultatele testării proiectul ar putea fi inclus la finanțare pe fonduri europene în cadrul MPGT sau inițiată procedura de către autoritățile locale pentru implementarea proiectului prin concesiune.

Sus
Translate »