Oferte locuri de munca top

Va incepe construirea unei parcari de tip park&ride in Capitala

Contractul de realizare a parcării de tip park&ride de la intersecția Pantelimon-Vergului a fost semnat, ieri, de primarul general, Gabriela Firea. Acest obiectiv reprezintă atât restul de execuție al proiectului “Reabilitare sistem rutier cu linii de tramvai pe Șos. Pantelimon și Șos. Iancului”, cât și realizarea parcării de tip park & ride – un nod intermodal care cuprinde: buclă întoarcere tramvai, peroane, sală așteptare, zonă food, zonă maxi taxi, culoar până la viitoarea stație de metrou și pasaj pietonal, care va înlocui trecerile de pietoni. Viitoarea park & ride Pantelimon-Vergului (Cora) va avea 498 locuri, și alte 171 de locuri de parcare se vor amenaja în zona Școlii nr. 46.

Durata de execuție a parcării, care va avea o capacitate de circa 500 de locuri, este de 12 luni. Valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Parcarea de la intersecția Pantelimon-Vergului va fi realizată de Asocierea Tehnologica Radion, TIAB și VIA Proiect.

„Am semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. În ceea ce privește costurile de realizare a acestui proiect, ne bazăm, conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanțe. Reamintesc încă o dată că Primăria Capitalei nu încasează taxe și impozite, bugetul Primăriei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit” a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a mai explicat: „parcările de acest tip contribuie în mod eficient la fluidizarea traficului, întrucât le oferă nerezidenților care vin în București zilnic, la muncă sau la studii, o alternativă avantajoasă la tranzitarea orașului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea să parcheze în spații special amenajate de unde au acces direct la transportul în comun. Totodată, facilitățile de tip park&ride contribuie și la degajarea parcărilor din zona centrală, unde cerința este foarte mare”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »