Erdbewegung-Osteuropa

Varianta ocolitoare Barlad primeste bani europeni

Varianta de ocolire Bârlad va fi realizată cu ajutorul fondurilor europene, investiția ridicându-se la peste 186 de milioane de lei. În acest sens, CNAIR și Ministerul Transporturilor au convenit la începutul acestei săptămâni încheierea Contractului de Finanțare nr.33 pentru proiectul Varianta de ocolire Bârlad” în vederea acordării finanțarii nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Astfel, va fi realizată o conexiune între infrastructura existentă la profil de drum național, cu devierea traficului de tranzit în exteriorul localității. În mod direct, implementarea va conduce la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne cu scopul de a creea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :

* Construcția variantei ocolitoare a municipiului Bârlad cu o lungime de 11,281 km (Varianta de Est)

* 4 poduri

* 3 pasaje

* 2 intersecții

* 2 parcări

Din valoarea totală de 186,5 milioane de lei, 85% va fi asigurată prin contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 134.296.368 lei. Contribuția proprie este de 15%, adică 23.699.359 lei, iar restul de 28.561.849 lei  reprezintă cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 6 ani și 3 luni.

 

 

 

Citiți și:

Intr-o zona selecta a Capitalei va fi dezvoltat un proiect mixt

Teren de zeci de hectare pentru dezvoltari imobiliare

Blocuri cu 11 si 4 etaje, recent autorizate

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

 

Sus
Translate »