Oferte locuri de munca top

Varianta Ocolitoare din Sighetu Marmatiei – proiect aprobat

Proiectul privind Varianta de Ocolire a municipiului Sighetu Marmației a fost aprobat în cadrul ședinței de ieri a CJ Maramureș.

Consilierii județeni speră că acest proiect va atrage investiții în zonă și va crea posibilitatea realizării un parc industrial.

Pentru realizarea studiului de fezabilitate a acestui proiect va fi necesară semnarea unui parteneriat între CJ Maramureș și Primăria Sighetu Marmației.

Acest proiect vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră, care va face legătura între DN 18, DN 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa.

Conform Planului Urbanistic General al municipiului Sighetu Marmației, sunt prevăzute culoare de ocolire la intrarea dinspre Baia Mare pe DN 18, după traversarea râului Ronișor, cu o lungime de circa 3,5 km, și la intrarea dinspre Satu Mare pe DN 19, între Cimitirul Eroilor și trecerea peste calea ferată, cu o lungime de circa 5.6 km (pornește din DN 19, merge de-a lungul digului sudic al Tisei, trece prin fața punctului vamal și se intersectează pe DN 18 cu viitorul drum de acces către viitorul pod peste Tisa).

Am supus votului Consiliului Județean parteneriatul cu Primăria Sighetu Marmației pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației, din fonduri europene. Studiul de fezabilitate pentru aceste proiect va fi făcut, de asemenea, în parteneriat cu Primăria municipiului Sighetu Marmației, fiecare parte implicată alocând 177.500 euro, banii urmând să fie recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Sunt vizate ca potențiale surse de finanțare programele operaționale (finanțate din fonduri europene nerambursabile), Fondul de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »