Oferte locuri de munca top

Veniturile Globalworth din investitii imobiliare au crescut cu 135%

Portofoliul Globalworth, fond de investiții imobiliare pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est, a înregistrat, în primele șase luni ale acestui an, o creștere la 920.000 mp de suprafață totală închiriabilă. Valoarea portofoliului a ajuns la 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde euro sunt reprezentate de activele din România și aproape 1 miliard de euro de activele din Polonia.

Venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 135% față de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrării pe piața din Polonia și a extinderii continue din România.

În România, compania a achiziționat trei terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul CBD al Bucureștiului, iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orașului.

În ceea ce privește dezvoltarea proiectelor deja începute, compania a anunțat finalizarea Tower 2 din Campusul Globalworth din București, urmată de începerea construcției clădirii Tower 3, care va dispune de un spațiu de 34.800 mp și va fi finalizată în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019. În același timp, proiectul mixt Renault Bucharest Connected, cu o suprafață de 42.300 mp, este în plină dezvoltare și va fi finalizat în primul trimestrul al anului 2019.

În plus, Globalworth a negociat preluarea sau extinderea pentru 60.500 mp de spații comerciale din România și Polonia. Peste 77% din acest spațiu găzduiește companii multinaționale, iar gradul de ocupare al clădirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%.

„ Vom continua să identificăm alte posibile oportunități în aceste condiții atractive ale pieței, potrivit strategiei noastre de a ne consolida poziția de principal proprietar de birouri din Europa Centrală și de Est, prin portofoliile noastre din România și Polonia. La fel ca până acum, ne dorim să fim partenerul ales de o varietate cât mai mare de chiriași de top deja prezenți în regiune sau care își doresc să se extindă aici”, a declarat Dimitris Raptis,Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth.

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziții și în continuarea strategiei sale de dezvoltare.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus
Translate »