Oferte locuri de munca top

VIAROM organizează Ziua Internațională a Securității în Muncă

viarom

„Să schimbăm comportamentele individuale și colective în materie de SSM” – acesta a fost mottoul celei de-a cincea ediții a Zilei Internaționale a Securității în Muncă.

 

La fiecare doi ani, toate filialele din Grupul Eurovia, implicit Viarom, organizează „Ziua Internațională a Securității”, o zi dedicată tuturor celor 38 000 de angajați din Grup, o zi de reflecție, de analiză a punctelor forte și a punctelor slabe, dar mai ales de conștientizare și de sensibilizare a personalului în materie de SSM.

Activitatea de anul acesta a fost interactivă, cu un program bine stabilit, care a presupus dezbateri, concursuri, prezentarea unor cazuri concrete din șantiere și vizionarea unor clipuri reprezentative.

Filmul tematic (http://www.dailymotion.com/video/k3Luam7PLBq5dHo7iIh), dedicat acestei zile, a îmbinat cu succes partea amuzantă cu partea serioasă a subiectului. Această abordare interactivă a fost apreciată de toți, fiind înțeles totodată mesajul puternic de responsabilizare și de conștientizare a importanței securității la locul de muncă.

viarom1

Sarcinile de muncă evoluează, provocările și cerințele sunt din ce în ce mai variate și mai mari, prin urmare acumularea de noi cunoștințe și competențe în acest domeniu reprezintă angajamentul tuturor, dar și o responsabilitate permanentă de a progresa în ceea ce privește siguranța la locul de muncă.

În cei peste 16 ani de activitate, Viarom  a dezvoltat constant măsurile și mijloacele de prevenție, reușind astfel  reducerea semnificativă a numărului situațiilor limită și accidentelor de muncă. Este o cerință și, în același timp, o datorie permanentă de a îmbunătăți cultura de prevenție.

Șantierele nu înseamnă numai personalul propriu, ci și subcontractori, furnizori, participanți la trafic, colaboratori. Responsabilitatea Viarom este ca toate părțile implicate să fie în siguranță. Din acest motiv este important să împărtășim valorile și inițiativele noastre privind securitatea. Avem obligația și răspunderea de a-i integra pe toți în cultura noastră și de a acționa împreună. În acest sens, Viarom a adoptat și a implementat mai multe proceduri de la nivel de Grup din care amintim: „APROAPE-ACCIDENT”, „5 MINUTE DE SECURITATE”, „SFERTUL DE ORĂ DE SECURITATE”, „ȘANTIERE STATICE PE DRUMURI ÎN CIRCULAȚIE”.

viarom2

Implicarea permanentă a managementului în organizarea vizitelor de securitate are drept scop clarificarea și identificarea aspectelor de siguranță care trebuie îmbunătățite.

În timp, o abordare care pune siguranța pe primul loc, va cultiva atât aptitudinile, cât și mentalitatea. La sfârșitul evenimentului, mesajele reținute au fost că nu există motive sau împrejurări care să justifice asumarea de riscuri în activitatea de zi cu zi, că nu vor fi acceptate compromisurile în momentul aplicării regulilor de securitate și că atingerea obiectivului 0 accidente reprezintă performanța tuturor.

Sus
Translate »