RESIDEO

Volumul lucrarilor de constructii, mai mic decat anul trecut

În primele nouă luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,5%, respectiv cu 8,3%.

În luna septembrie faţă de luna august volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a avut o variație de 0,9%, dar a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 14,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 11,7%.

 

Septembrie 2017 comparativ cu august 2017

Variatia volumului lucrărilor de construcţii a fost dată de creșterea lucrărilor de reparaţii capitale cu 5,6% şi a construcţiilor noi cu 1,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,4%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 9,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,6%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 17,1%.

Scăderea ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate este evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,5%, lucrările de construcţii noi cu 5,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 0,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 21,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,7%. Lucrările de construcţii inginereşti au rămas la acelaşi nivel faţă de luna precedentă.

 

Septembrie 2017 comparativ cu septembrie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 29,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 27,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 24,9%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 66,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 28,0%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 27,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 24,2%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 81,2%.

 

Primele nouă luni ale acestui an comparativ cu primele luni ale anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,4%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 82,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 20,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,2%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,1%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 75,1%.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »