ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Vom putea sarbatori Ziua Constructorului

Cu toate că sectorul construcțiilor este în scădere, parlamentarii s-au gândit că ar trebui să sărbătorim o Zi Națională a Constructorului. Mai precis, autoritățile vor putea deconta cheltuieli generate de manifestări publice prilejuite de sărbătorirea acestei noi zile naționale.

Proiectul legislativ, inițiat de un grup de 25 de parlamentari PSD privind instituirea zilei de 14 septembrie ca Ziua Națională a Constructorului, a fost deja aprobat de Senat și a fost depus spre dezbatere la Camera Deputaţilor.

Acest proiect normativ poate genera anumite implicații asupra bugetului de stat prin organizarea de manifestări prilejluite de sărbătorirea respectivei zile naționale.

Astfel, Ziua Națională a Constructorului va putea fi marcată de autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de către organizațiile neguvernamentale, care pot organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile.

Întrucât aceste activități conduc la creșterea cheltuielilor bugetare, în situația inițierii unor măsuri care conduc la majorarea cheltuielilor bugetare, este necesar să fie prezentat atât impactul determinat de aplicarea acestor măsuri asupra veniturilor și cheltuielilor bugetare, cât și măsurile propuse în vederea compensării majorării bugetare, astfel încât să nu fie afectat deficitul bugetar.

Această zi a fost aleasă întrucât reprezintă data la care a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală a anilor 1895 și al treilea ca lungime din lume 4087,95m, Podul Fetești – Cernavodă cunoscut sub numele de Podul Anghel Saligny sau Podul Carol I.

 

 

Citiți și:

Construirea a patru blocuri cu 12 niveluri, autorizata

Iluminat public de 4 mil euro

Hale de cate 6 mii mp, la un pas de autorizare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus
Translate »