Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Vor fi amplasate 50 fantani publice in Capitala

Autoritățile locale pregătesc amplasarea a 50 de cișmele – fântâni publice automate de băut apă – în municipiului București. Finanțarea investiției se va face din alocații de la bugetul local al municipiului.

Ca urmare a temperaturilor care în timpul verii depășesc în Municipiul Bucureși 35 grade (la umbră) și peste 45 grade la nivelul asfaltului, Consiliul General al municipiului București intenționează să realizeze 50 de fântâni publice, ce vor fi amplasate în toate sectoarele municipiului. Mai exact, acestea vor fi amplasate în stații RATB, în apropierea spitalelor și bisericilor etc.

Astfel, Primăria Municipiului București prin direcția de specialitate  a comandat operatorului sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Municipiul București, Apa Nova București întocmirea unui Proiect Tehnic a cărei aplicare să conducă la rezolvarea acestei propuneri.

Suma totală estimată de proiectantul SC Apa Nova București este de 1.073.934 lei, cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj pentru achiziționarea cișmelelor, branșarea și racordarea acestora este de 698.254 lei, cu TVA.

Timpul de execuție estimat este de o săptămână pentru o cișmea (nu este luat în calcul timpul necesar pentru obținere avize, autorizații de construire și achiziționarea acestora).

Pentru aceste cișmele de băut apă operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare a propus prin proiect, ținând cont de costurile de achiziție și de operare cișmeaua stradală din aluminiu tip DURBAN 2, fiind același tip de cișmea cele care deservesc cetățenii în momentul de față.

Investitorul este Primăria Municipiului București.

Pe timpul iernii, cișmelele se vor demonta de pe soclu și se vor depozita de către operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare, asigurându-se golirea tuturor racordurilor pentru a nu îngheța.

Proiectul a fost pus gratuit la dispoziția municipalității și este necesară aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

După execuția și recepționarea acestor cișmele, acestea vor fi transmise în administrarea operatorului sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Municipiul București Sc Apa Nova București.

 

Citiți și:

Proiect industrial pe mai mult de 17 hectare langa Bucuresti

Mai multe tronsoane de drum vor fi reabilitate cu 7 mil euro

Cooperare institutionala pentru investitii intr-un mare obiectiv

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

Sus
Translate »