Oferte locuri de munca top

Vor incepe importante lucrari rutiere in Constanta

În cadrul unui proiect de investiții în modernizarea infrastructurii rutiere, în valoare de  peste 90 de milioane de lei, vor începe în curând lucrările de resistematizare a infrastructurii de transport aferente bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, procedura de achiziție publică fiind în desfășurare.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Astfel, traseul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reconfigurat.

Proiectul prevede reabilitarea părții carosabile pe o suprafață de peste 140.000 mp, precum și modernizarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de peste 40.000 mp.

Arterele rutiere vor beneficia de aproximativ 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public.

În ceea ce privește amenajările urbane, sunt prevăzute următoarele:

* stații de transport public modernizate;

* mobilier urban inteligent alimentat de energie solară, prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului;

* sisteme de informare cetățeni cu mesaje variabile;

* o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil;

* iluminat smart la trecerile pentru pietoni;

* spații verzi;

* sistem de irigații.

Întreaga zonă va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Totodată, având în vedere introducerea benzilor unice de transport public, vor fi eliminate locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. Municipalitatea va identifica terenuri pentru relocarea celor 1200 de locuri de parcare, prin construirea de parcări subterane și supraetajate.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »