Erdbewegung-Osteuropa

1 miliard de lei pentru a evita blocarea proiectelor din PNDL

Un miliard de lei este necesar pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II, întrucât se estimează consumarea integrală a creditelor bugetare până la sfârșitul lunii iunie. Aceasta conform unui proiect de HG ce urmează să fie aprobat.

Creditele bugetare vor ajunge în această situație întrucât cererea săptămânală de transfer a sumelor angajate prin program este de aproximativ 210 milioane de lei.

Suma de un miliard de lei va fi alocată din Fondul de rezervă pentru finanțarea PNDL etapele I și II, asigurând continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare, respectiv lunile iulie și august, în condițiile în care pe perioada verii sunt realizate majoritatea lucrărilor aferente obiectivelor de investiții incluse în program, se arată în document.

De asemenea, prin proiect se autorizează Ministerul Finanțelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice pe anul 2019.

La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2019 este următoarea:

* PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 264.359 mii lei, din totalul de 583.590 mii lei;

* PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 1.220.410 mii lei, din totalul de 1.916.410 mii lei.

 

 

 

Citiți și:

Viitor mare ansamblu rezidential in Sectorul 1 al Capitalei

Doua proiecte rezidentiale de lux vor demara in toamna

Preturile cimentului la sac, ajustate de la o luna la alta

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »