BERGERAT

15 mil euro pentru investitii in infrastructura verde

Craiova a obținut finanțare pentru a se dezvolta ca oraș “verde”. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare i-a oferit Primăriei Craiova un împrumut pe termen lung de 15 milioane de euro pentru proiecte urbane cheie în acest domeniu. Creditul va fi folosit pentru reabilitarea a 14 clădiri publice și achiziționarea a 40 de autobuze care respectă pe deplin standardele Euro 6. Această nouă finanțare face parte din programul Green Cities al BERD.

În cadrul acestui program, BERD va ajuta Craiova să elaboreze un plan de acțiune Green City, care va analiza modalitățile de investiție în transportul ecologic, gestionarea apei și a deșeurilor.

„Craiova este primul oraș românesc care se alătură programului nostru Green Cities și aștept cu nerăbdare să lucrez împreună la un Plan de Acțiune în acest sens. Implementarea sa va aduce beneficii tuturor celor care trăiesc în Craiova”, a declarat Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu.

BERD a finanțat anterior în Craiova lucrări de îmbunătățire ale sistemului de apă și de canalizare al orașului și a contribuit la dezvoltarea unui plan de mobilitate urbană durabilă.

 

 

Citiți și:

Un nou proiect rezidential cu 1.000 de apartamente

In primavara incepe constructia unui bloc in centrul Capitalei

A fost autorizata o cladire de birouri cu 7 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »