Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

184 de blocuri au primit finantare pentru reabilitare termica

La peste 77 milioane de euro se ridică valoarea a 20 de contracte de finanțare semnate astăzi pentru reabilitarea termică a 184 de blocuri din București.

Finanțare este prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale pentru Sectorul 3 al Capitalei.

Contractele au fost semnate de viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice, şi Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Fondurile provin din Axa POR dedicată tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon (axa prioritară 3): sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor (prioritatea de investiţii 3.1).

Până în prezent, la nivelul Sectorului 3 al Capitalei, au mai fost semnate, prin POR 2014-2020, alte 41 de contracte, în valoare totală de peste 500 de milioane de lei.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt locuitorii apartamentelor reabilitate, având în vedere că lucrările realizate vor duce la scăderea consumului de energie și, implicit, la reducerea costurilor cu încălzirea. Beneficiarii indirecți sunt locuitorii sectorului 3, în general, întrucât reabilitarea termică a blocurilor contribuie la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea gazelor cu efect de seră.

 

Citiți și:

Viitor ansamblu rezidential pe malul unui lac din Capitala

Noi turnuri cu 20 etaje, aprobate in Capitala

Viitor ansamblu imobiliar, cu functiuni mixte, in Sectorul 1

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus
Translate »