Oferte locuri de munca top

24 mil euro nerambursabili pentru investitii in Timisoara

Trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, au fost semnate astăzi de Primăria Municipiului Timișoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Proiectele vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1, reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului ORL al Spitalului Municipal, respectiv construcția unei noi creșe, pe Calea Bogdăneștilor.

Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asigurată finanțarea pentru achiziția unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Proiectul beneficiarului prevede achiziția a 7 tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421 lei, din care 79.388.436 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni.

În completarea investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II și III.

Ambulatoriul ORL – reabilitare, extindere și dotare cu finanțare europeană

Cel de-al doilea proiect contractat vizează reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Sunt prevăzute reabilitarea parterului imobilului situat pe Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 6 și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 de metri pătrați.

Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transport persoane, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor fi refăcute toate instalaţiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare.

Investiția cuprinde inclusiv dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului.

Este un proiect în valoare totală de 10.592.285 lei, din care 10.379.914 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 51 de luni.

Creșă nouă pe Calea Bogdăneștilor

Cel de-al treilea proiect se referă la „Construcţia şi echiparea infrastructurii pentru educaţie timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneştilor”.

Este prevăzută construirea unei noi creșe la intersecția cu strada Amzei, cu un regim de înălțime P+1E (1.340,44 mp suprafață construită desfășurată).

Noua clădire va fi prevăzută cu toate instalațiile necesare bunei funcționări în condiții de eficiență energetică (electrice, sanitare, de încălzire etc.), inclusiv panouri solare, spații pentru activităţile zilnice ale copiilor și pentru dormit, loc de luat masa și bucătărie, mobilier și dotări specifice, facilități pentru persoanele cu dizabilități (lift dimensionat corespunzător și rampe de acces), sistem de supraveghere antiefracţie, nouă locuri de parcare etc.

Valoarea totală a investiției este de 7.724.298 lei, din care 1.287.323 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 28 de luni.

 

 

Citiți și:

Un cunoscut producator de materiale de constructii planuieste un ansamblu rezidential in Capitala

Viitor proiect rezidential de lux in zona verde din nordul Bucurestiului

Un mare constructor strain pregateste dezvoltarea unui ansamblu rezidential

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus