Erdbewegung-Osteuropa

42 ha de teren vor fi atribuite tinerilor care vor să isi construiasca o casa

Suprafețe de teren care însumează 42 de hectare vor fi împărțite în 855 de loturi ce vor fi oferite gratuit tinerilor doritori să își construiască o casă.

Proiectul „ O casă pentru fiecare tânăr” prevede atribuirea unor loturi de 300 de mp.

Proiectul este derulat de către primăria Municipiului Bacău, terenul împărțit tinerilor fiind situat pe strada Poligonului, la ieșirea spre Onești.

Recent, edilii au aprobat Regulamentul privind regimul atribuirii gratuite a acestor loturi. Pot depune cereri tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, au cetățenie română și domiciliul în municipiul Bacău. Ei trebuie să nu fi avut sau să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe.

Primăria Municipiului Bacău promite că va asigura toată infrastructura necesară, străzile și utilitățile publice, precum și o creșă, o grădiniță și un parc.

Cei cărora li se va repartiza terenul au la dispoziție un an ca să înceapă lucrările pentru construirea locuinței. Dacă în termen de cinci ani nu este terminată construcția, beneficiarilor terenurilor li se va retrage dreptul de folosință gratuită. Proprietarii construcțiilor au dreptul la concensionare sau cumpărarea terenului.

Primăria oferă gratuit trei tipuri de proiecte de casă (parter, parter + mansarda, parter + etaj).

Prin acest proiect, municipalitatea Bacăului vrea să diminueze exodul tinerilor către București sau în afara țării. De asemenea, edilii vor să dea un semnal tinerilor băcăuani care au plecat în strainătate că se pot întoarce acasă.

 

 

Citiți și:

Viitor parc comercial si centru de agrement

Lucrari de modernizare a unui port, cu peste 90 mil euro

Proiectarea unui pod, in licitatie competitiva

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Un comentariu;

Sus
Translate »