Erdbewegung-Osteuropa

47 de statii de cale ferata vor fi modernizate

Nu mai puțin de 47 de stații de cale ferată din mai multe județe din țară sunt plănuite să fie modernizate. În acest sens, Compania Naţională de Cai Ferate “CFR” SA a demarat proiectul Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată, inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Astfel, CFR a lansat licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi.

Pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente următoarelor 24 staţii de cale ferată, Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comâneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti.

Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate includ:

* modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă;

* înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare;

* asigurarea sistemelor de ventilație şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante

* modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător;

* înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj;

* asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 24 staţii CF este de 9.711.250 lei fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul  CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

 

 

Citiți și:

Asociere pentru construirea a 366 apartamente, in Capitala

Ce lucrari sunt prevazute pentru reamenajarea unui parc din Capital

A fost autorizat un proiect cu locuinte oferite spre inchiriere

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »