Oferte locuri de munca top

48 mil lei din fonduri nerambursabile pentru revitalizarea zonei centrale a Resitei

Zona centrală a Municipiului Reșița va fi revitalizată cu fonduri Regio – POR 2014 -2020.

Primăria Municipiului Reșița și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat recent contractul de finanțare pentru contractul ”Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de peste 48 milioane lei, iar valoarea totală a acestuia ajunge la 52,5 milioane lei.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni.

Implementarea proiectul se realizează în mai multe zone ale Municipiului Reșița.

Astfel, proiectul este structurat pe trei componente:

* Componenta 1 –Modernizarea pietonală în zona dalei urbane centrale a Reșiței – Legătura pietonală între spațiile viitorului traseu al tramvaiului (Centrul Civic).

În cadrul acestei componente se va moderniza pavajului din zona pietonală a Centrului Civic, se vor realiza zone specific pentru vârstnici și copii, se vor amplasa rastele de parcare pentru biciclete și va reface instalația de iluminat public.

* Componenta 2 – Amenajare piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulație – B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul A.I. Cuza pentru acces la stațiile de transport în comun.

Rezultatele așteptate în cadrul acestei componente sunt: realizarea de benzi dedicate bicicletelor și amenajarea de alei pietonale pe străzile de legătură dintre cele două artere majore de circulație,  amplasarea de semafoare și indicatoare rutiere aferente deplasărilor cu bicicleta, precum și rastele de parcare pentru biciclete în punctele de interes. De asemenea, prin proiect se propune transformarea străzii Bielefeld în spațiu pietonal crearea și amenajarea de piațete de cartier și zone de întâlnire și repaos.

* Componenta 3 – Modernizare trotuar B-dul Revoluția din Decembrie (Pod 7 Noiembrie – Stație MOL)

Lucrările aferente acestei componente sunt deja în curs de execuție și vizează refacerea integrală a trotuarului, amenajat cu pistă pentru bicicliști, precum și refacerea zonei verzi.

În urma implementării acestui proiect se vor realiza 2,9 km piste pentru biciclete, 3.8 km trasee / zone pietonale modernizate, vor fi plantați 205 arbori. La nivelul primului an de după finalizarea proiectului (2020) se așteaptă creșterea numărului de deplasări cu bicicletele cu 15,8%,creșterea numărului de pietoni cu 11,8%,și reducerea traficului de autoturisme individuale cu 6,7%.

 

 

Citiți și:

Cazinoul din Constanta, pregatit pentru inceperea reabilitarii

34 mil euro pentru revitalizarea unei zone urbane

Peste 50 ha, pregatite pentru dezvoltarea de locuinte individuale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »