Oferte locuri de munca top

5 constructori, sanctionati pentru trucarea unei licitatii

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (circa 468.000 euro) cinci companii din sectorul construcțiilor pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.

Amenzile au fost aplicate astfel:

* Construct Steel Market S.R.L. – 165.486 lei;

* Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.970 lei;

* Comesad Drumuri S.R.L. – 865.948 lei;

* General Trust Argeș S.R.L. – 649.624 lei;

* Selca S.A. – 368.067 lei.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești.

Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, General Trust Argeş SRL şi Selca SA au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Pentru a veni în sprijinul companiilor și a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenței a elaborat regulle de concurenţă în asocierile în vederea participării la licitațiile publice.

 

Descarcati aici Ghidul privind concurenta in licitatiile publice

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Extindere mare a unor spatii comerciale, autorizata

Oferta reevaluata pentru constructii de aproape 98 mil euro

Statie de transfer a deseurilor, in autorizare

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »