Oferte locuri de munca top

8 ani cu PUG expirat in Bucuresti

Pentru ca oamenii de afaceri sa aiba o imagine de ansamblu a zonelor din Bucuresti in care pot dezvolta investitii, primarul general Gabriela Firea a declarat ca le-a pus la dispozitie principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Capitalei.

Actualul PUG al Capitalei a fost elaborat pentru perioada 2000 – 2010 și prelungit ulterior alți cinci ani. In decembrie 2015, valabilitatea lui a fost prelungită până în 30 decembrie 2018, conform unei hotărâri adoptate de către Consiliul General al Municipiului București.

Planul Urbanistic General este un document strategic pentru dezvoltarea orasului care reglementeaza organizarea retelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistica, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor si protejarea monumentelor istorice.

Gabriela Firea a participat ieri la intalnirea  cu reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, in cadrul careia au fost prezentate Principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Bucurestiului.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Ne dorim ca Planul Urbanistic General sa fie elaborat pana la sfarsitul anului 2018, astfel incat orasul sa se poata dezvolta armonios si sa poata atrage, in acelasi timp, investitii private ce vor duce, implicit, la cresterea economiei si a nivelului de trai al bucurestenilor. Atat Planul Urbanistic General, cat si Legea Capitalei, sunt documente programatice, esentiale, aflate in stransa legatura, iar finalizarea acestora va garanta dezvoltarea Municipiului Bucuresti”.

La randul sau, arhitectul Tiberiu Florescu, reprezentatul Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, entitate care este liderul asocierii de firme ce lucreaza la elaborarea PUG- ului, a prezentat principiile de reglementare ale Planului Urbanistic General al Capitalei: ”Se lucreaza la un Plan Urbanistic General cu principii clare de reglementare, un plan viu, gandit pentru o buna administrare a orasului, ce va avea caracter de lege locala si va tine cont de un echilibru intre mediul public si cel privat”.

In cadrul intrevederii, Gabriela Firea a subliniat: ”Am infiintat cele 22 de companii municipale tocmai pentru a intra in parteneriate public- private cu mediul de afaceri, pe domeniile de specialitate”.

 

Citiți și:

Vor demara lucrarile la un ansamblu pe 2,5 ha langa Bucuresti

Documentatia unui contract de 100 mil lei, modificata

Unitati medicale, modernizate cu peste 35 mil lei

Blocuri noi, propuse spre construire pentru anul urmator

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus