Oferte locuri de munca top

A fost ales castigatorul pentru executia Podului peste Dambovita

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița, pe DN 73. Contractul are valoarea de aproape 7 milioane de euro.

Acest contract nu a fost prea atractiv pentru constructori, fiind depusă o singură ofertă. La fel ca în licitația pentru atribuirea contractului de reabilitare a Podului de la Cernavodă. Tot ca acolo, singura ofertă depusă și declarată câștigătoare aparține Maristar COM SRL.

Pentru podul peste Dâmbovița, Maristar COM SRL este ofertant – lider alături de Imfalt Yol Yapi Sanayi Ticaret A.S. (tert), Elektra Invest – subcontractant cu 4.55%,  If Gaz Servicii SRL – subcontractant cu 0.36% și Tractebel Engineering S.A. – tert și subcontractant cu 3.02%.

Prețul ofertei câștigătoare pentru reabilitarea Podului de pe DN 73, km 78+519 este de 33.804.452 de lei, fără TVA.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului.

Date tehnice:

* Podul nou dimensionat la EuroCod va avea o lungime totală de 170 m și va fi de tip arc metalic cu calea sus;

* Rampele de acces din pământ armat vor avea înălțimea de maxim 10 m și lungimea de 593 m;

* Subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local;

* Amenajarea a două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței.

Podul existent de pe DN 73 la km 78+519 „Podul Dâmboviței” este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric, conform listei monumentelor istorice aprobată prin ordinul ministrului Culturii și Cultelor.

Podul nou are o lungime totală de 170 m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760 m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței.

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu.

Durata contractului va include 5 luni pentru perioada de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 5 ani.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »