Oferte locuri de munca top

A inceput depunerea proiectelor pentru retele de gaze naturale

De ieri a început depunerea proiectelor în vederea accesării de fonduri europene pentru rețele inteligente de distribuție a gazelor.

Pentru realizarea unui proiect privind rețelele de distribuție a gazelor naturale pot fi accesați 25 milioane de euro din fonduri europene. Finanțările sunt acordate prin apelul de proiecte „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în  operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”.

În total, apelul are o valoare 235 milioane de euro.

Activitățile finanțate sunt următoarele:

* construirea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;

* construirea stațiilor de reglare, măsurare – predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;

* construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli, etc), în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;

* construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

Cine se ocupă de proiecte

Între 17 august și 17 octombrie are loc depunerea proiectelor. Solicitanții pot fi:

* Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației;

* Autorități publice locale (APL) din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, individual, sau în parteneriat cu alte APL.

Proiectele trebuie să fie terminate până în 2023

În cadrul apelului, proiectele de dezvoltare a rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale vor demonstra posibilitatea de finalizare până la închiderea perioadei de programare 2014-2020, respectiv 31.12.2023, și nu pot fi fazate pentru perioada de programare 2021-2027.

Proiectele vor propune racordarea a cel puțin 1000 de gospodării / proiect. În cazul blocurilor de locuințe (clădiri de tip condominium), un apartament echivalează cu o gospodărie. Gospodăriile propuse spre racordare trebuie să fie existente fizic la data depunerii cererii de finanțare. Nu se acceptă propunerea prin proiect a branșării unor imobile (terenuri) pe care nu există construcții finalizate.

Ratele de cofinanțare a proiectelor

Pentru proiectele finanțate prin acest apel, valoarea finanțării acordate pentru costurile totale eligibile este 100% – 85% prin FEDR și 15% de la bugetul de stat.

 

Descărcați aici Ghidul solicitantului

 

 

 

 

Citiți și:

Dupa scumpiri, promotii la materialele de constructii

Viitor ansamblu imobiliar, aprobat

Inca un bloc, intr-un mare ansamblu rezidențial

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus