Oferte locuri de munca top

A incetinit semnificativ cresterea activitatilor de arhitectura si din imobiliare

Activitățile de arhitectura, inginerie și imobiliare au continuat să crească în luna aprilie a acestui an, însă ritmul de creștere a încetinit semnificativ față de primele trei luni ale acestui an.

Astfel, potrivit celor mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statisticăpentru activitățile de arhitectura și inginerie, cifra de afaceri a societăților cu astfel de activități a crescut cu aproximativ 12% în luna aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

În lunile precedente, creșterile au fost de 20% în ianuarie, 33% în februarie și aproape 33% în martie.

Tranzacțiile imobiliare, însă, au avut o creștere mai accentuată, atât față de domeniul arhitecturii, cât și față de economie. Astfel, cifra de afaceri din acest sector a crescut cu 24,7% în luna aprilie, față de aceeași perioadă a anului 2018, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Per ansamblul economiei, cifra de afaceri din serviciile de piața prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut cu 17% în luna aprilie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

 

 

 

Citiți și:

Peste 200 de blocuri vor intra in reabilitare termica

Teren de 16 ha, lotizat si vandut pentru locuinte unifamiliale

O asociatie non-profit vrea sa construiasca un bloc in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »