Oferte locuri de munca top

Aeroportul din Bacau, in etapa avizelor pentru PUZ

Planul Urbanistic Zonal – Dezvoltarea Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău a intrat în etapa obținerii avizelor. Acesta a fost realizat pentru o perioadă de 30 de ani.

PUZ-ul a fost realizat de asocierea firmelor Western Outdoor SRL și IHS România SRL. Finanțarea necesară pentru realizarea acestuia a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Bacău.

Zona studiată are 688 de hectare și se află pe domeniul localităților Bacău, Luizi-Călugăra și Sărata. Prevederile PUZ-ului vor deveni obligatorii pe o suprafață de 213 hectare, zonă reglementată de dezvoltare pentru Aeroportul din Bacău,

Planul Urbanistic Zonal prevede și realizarea unui terminal pentru pasageri, Practic, întreaga zonă până la Centura Bacăului, pe partea de vest, este destinată și investițiilor în industrie, care vor apare odată cu dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.
Investițiile pentru dezvoltarea aeroportului din Bacău vor fi făcute pe etape. Autoritățile spun că aleg împărțirea realizării proiectului pentru a prioritiza investițiile și pentru a căuta modalități de finanțare.

Chiar dacă în prezent strada Aeroportului a fost modernizată, pentru viitor sunt necesare noi căi de acces.

Pentru fluidizarea și decongestionare aglomerației din zona centrală a orașului va trebui să înceapă elaborarea studiilor de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a străzii Alexandru Safran, arteră care face legătura cu strada Aeroportului, dar și cu Centura Ocolitoare a Bacăului și conexiune cu viitoarea Autostrada Bacău – Brașov.

De asemenea, municipiul Bacău trebuie să demareze studiile privind realizarea unui pasaj subteran la intersecția străzii Republica cu strada Aeroportului, pentru fluidizarea circulației din zona Aeroportului.

 

 

Citiți și:

Un complex comercial va fi dezvoltat de investitori straini in Bucuresti

Aparthotel, spatii birouri si centru SPA, in pregatire in Capitala

Depozite construite de investitori straini care se extind in zona Marii Negre

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »