Oferte locuri de munca top

”Afaceri” in achizitiile publice 

Cumperi ieftin și vinzi scump este un principiu care stă la baza afacerilor. Așa au gândit probabil și directorii unei societăți de stat trimiși acum în judecată de DNA.

În baza unei înțelegeri anterioare cu un om de afaceri, Constantin Donald-Nicolae și Negulescu Ovidiu, director general, respectiv director general adjunct ai SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL (societate cu capital integral de stat, având ca unic asociat municipiul Ploiești, prin Consiliul Local al municipiului Ploiești), ar fi atribuit firmei administrate de omul de afaceri un contract, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Asta în condițiile se putea proceda în acest mod doar din motive de extremă urgență, determinate de evenimente imprevizibile.

Contractul de achiziție publică viza închirierea de materiale pentru iluminat decorativ-festiv în municipiul Ploiești.
Procurorii DNA subliniază că, doar cu o zi înainte de a primi invitația de participare la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, societatea omului de afaceri ar fi încheiat, cu o altă firmă, un contract de închiriere a acelor echipamente de iluminat în conținutul căruia s-a menționat în mod expres că beneficiarul final al serviciilor este S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L..
Față de prețul inițial de închiriere (491.700 lei), societatea finanțată din bani publici ar fi achitat omului de afaceri o sumă de peste două ori mai mare, adică 1.090.767 lei.

Astfel, procurorii DNA au stabilit că în cursul anului 2013, inculpații, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislației primare, atribuțiile de serviciu ce le reveneau în domeniul achizițiilor publice.

Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Prahova cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus