Oferte locuri de munca top

Afacerile din comertul cu amanuntul merg bine

Afacerile din comerțul cu amănuntul au mers bine în primul semestru al acestui an. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de aceeași perioadă din 2018 cu peste 6%, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

De asemenea, în iunie volumul cifrei de afaceri din acest domeniu a crescut față de luna similară din anul trecut.

Iunie 2019 comparativ cu iunie 2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, față de aceeași perioadă din 2018, s-a majorat cu 5,7%, datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+8,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%) și din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,3%).

Primul semestru 2019 comparativ cu primul semestru 2018

În primul semestru al acestui an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o creştere cu 6,9%, față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Potrivit INS, cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »