Oferte locuri de munca top

Amenajarea trecerilor la calea ferata, din bani europeni

La peste 7 milioane euro se ridică investiția necesară pentru amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată. Aceasta include montarea de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, stâlpișori delimitare sensuri de circulație, semnalizare rutieră orizontală cu  caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier).

În acest sens, CNAIR a elaborat și a depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului, este implementarea măsurilor care contribuie la îmbunatățirea siguranței traficului și securității transporturilor, în conformitate cu strategiile naționale în domeniu, anume implementarea de măsuri de îmbunatățire a siguranței traficului.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :

* creșterea siguranței rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată, până la sfârșitul anului 2021;

* reducerea cu 50% până la sfârșitul anului 2023 a numărului de decese înregistrate în urma accidentelor rutiere la un milion de locuitori la trecerile la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată.

Valoarea totală a  proiectului este de 34.324.881 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 24.556.592 lei, 15% contribuția proprie – 4.333.516 lei, restul de 5.434.772 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

 

 

 

Citiți și:

Montajul placilor ceramice, mai scump anul acesta

40 mil euro pentru reabilitarea si extinderea unui spital

Aproape 3 mii mp de spatii noi de depozitare si birouri  

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus
Translate »