Oferte locuri de munca top

Bani pentru continuarea lucrarilor si reabilitari de drumuri, alocati de Guvern

Peste 1,3 miliarde lei urmează să fie acordați pentru continuarea lucrărilor din mai multe județe din țară, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor afectate de calamități naturale, precum și pentru cheltuielile de funcționare ale UAT-urilor. Executivul a adoptat ieri Hotărârile de Guvern prin care vor fi alocate aceste sume.

Astfel, mai multe unități administrativ-teritoriale vor primi în total 1,34 miliarde de lei pentru acoperirea nevoilor urgente. În prezent, acestea se confruntă cu imposibilitatea finanțării lucrărilor pentru proiectele ce se aflau în derulare. În cazul în care proiectele de investiții sunt bugetate din fonduri europene, există riscul nefinalizării lor la timp și chiar al pierderii sumelor alocate din fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană, precizează Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Totodată, UAT-urile nu mai pot asigura cheltuielilor de funcționare ale primăriei (salarii, iluminat, telefonie, etc.), de finanțare a instituțiilor publice (învățământ, poliție locală, obiective culturale e.t.c.) și plata furnizorilor de bunuri și servicii.

Guvernul a mai decis ca încă aproape 21 milioane de lei să fie alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru 45 de unități administrativ-teritoriale din 6 județe, afectate de calamități naturale. Fondurile vor fi repartizate pentru județele Bacău, Caraș-Severin, Gorj, Harghita, Maramureș și Mehedinți.

Lucrările includ refacerea infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale (lista proiectelor este atașată la finalul articolului).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Doua noi blocuri de locuinte, in portofoliul unor dezvoltatori locali

Amplu proiect imobiliar din Capitala, in autorizare

Peste 10 mii mp spatii comerciale si de servicii, in pregatire langa Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

 

 

 

Sus
Translate »