Oferte locuri de munca top

Care este pretul de vanzare a locuintelor ANL

Au intrat în vigoare mai multe reglementări pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, în vederea vânzării locuințelor pentru tineri, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe.

Astfel, valoarea de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2020, este de 2.996 lei/mp inclusiv TVA, ceea ce la cursul de schimb valutar anunțat ieri de BNR înseamnă circa 620 euro/mp TVA inclus.

Valoarea de vânzare a locuinței ANL reprezintă valoarea de înlocuire multiplicată cu suprafața construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea. La această valoare de vânzare se mai adaugă un comision de 1% și rezultă prețul de vânzare.

Valoarea de înlocuire, adică valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate în cursul anului 2019 de către Agenția Națională pentru Locuințe cu antreprenorii, se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre:

valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuințelor puse în funcțiune în anul 2019 în cadrul Programului de construcții locuințe pentru tineri și

valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuințe.

Valoarea medie ponderată pe metru pătrat calculată la valorile de investiții ale obiectivelor cu contracte de antrepriză încheiate în anul 2019 are la bază 39 de contracte încheiate de Agenția Națională pentru Locuințe cu antreprenorii pentru construirea a 1.107 de locuințe cu un total de 87.024,12 mp suprafață construită desfășurată, și este de 2.735,57 lei/mp inclusiv T.V.A.

Coeficientul menționat mai sus s-a calculat având la bază valorile de investiții pentru un număr de 12 obiective puse în funcțiune în cursul anului 2019, cu 317 locuințe și un total de 26.037 mp suprafață construită desfășurată.

Coeficientul calculat este 1,0952, rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuințelor puse în funcțiune în anul 2019, respectiv 1.851,35 lei/mp inclusiv T.V.A., și valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor pentru aceste locuințe, respectiv 1.690,35 lei/mp inclusiv T.V.A.

 

 

 

 

Citiți și:

Un complex hotelier dintr-o cunoscuta statiune va fi modernizat

Avanseaza pregatirile pentru dezvoltarea unei cladiri cu locuinte de lux

O noua statie de betoane, in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »