Oferte locuri de munca top

Cartier cu 600 de locuinte pentru a rezolva o cerere de 3.800 de locuinte

Un proiect imobiliar de amploare, un complex format din opt blocuri – circa 600 de locuinte, care va avea toate facilitatile necesare, inclusiv 732 de locuri de parcare, va fi dezvoltat de Primăria Capitalei.

Proiectul va fi realizat in doua faze: prima – presupune constructia unui bloc de 11 etaje, iar a doua – edificarea a 7 cladiri de 5 etaje.

Lucrările au demarat pe santierul din b-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, sectorul 6, unde Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane, construieste blocul de 11 etaje, cu 114 apartamente și 156 locuri de parcare.

Acestea vor avea destinatia de locuinte sociale. In Bucuresti exista o criza acuta de locuinte sociale, fara a lua in calcul si nevoia de locuinte pentru tinerii aflati la început de cariera ale caror venituri nu le permit sa inchirieze locuinte pe piata libera sau tinerii care parasesc centrele de plasament la varsta majoratului.

La Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuințe sociale. Au nevoie de locuinte persoane cu dizabilitati, varstnici care au fost evacuati in urma retrocedarii imobilelor si care nu au posibilitatea unui credit, precum si familii monoparentale cu copii aflati in intretinere, la limita marginalizarii sociale.

Primul bloc de 11 etaje va fi finalizat in toamna acestui an

Pentru primul bloc din viitorul ansamblu, promis de Primaria Capitalie, au fost finalizate lucrarile de proiectare, lucrarile de constructii au inceput in august 2019 si pana in prezent s-a finalizat parcarea subterana; urmeaza construirea rampei auto in urmatoarele trei saptamani. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2020.

Valoarea primei faze a proiectului este de circa 7 milioane euro.

Terenul, in suprafata de 27.000 mp, pe care se construieste intregul complex, a fost achiziționat de către PMB cu aproximativ 5 milioane de euro.

Infrastructura in zona este în curs de dezvoltare prin largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens, cu linie mediană de tramvai. In ceea ce priveste stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investitii, Primarul general Gabriela Firea a spus: ”Suntem in termen cu toate lucrarile: s-au finalizat lucrarile de demolare pe tronsonul str. Brasov – Râul Doamnei. Au început deja lucrările de execuție a infrastructurii rutiere și, concomitent, de relocare a rețelelor edilitare.”

 

 

Citiți și:

Peste 5 mii mp spatii de depozitare, in pregatire in provincie

Demersuri pentru un parc industrial, pe aproape 19 ha

Trei blocuri cu cate 11 etaje, planificate sa fie construite in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus
Translate »