Oferte locuri de munca top

Cati executanti lupta in medie pentru un contract mare de lucrari

Contractele de lucrări, pentru care sunt depuse cele mai multe oferte în cadrul procedurilor de achiziții publice, sunt cele a căror valoare depășește 11 milioane de lei. Aceasta conform calculării de către ANAP a indicatorilor de monitorizare a eficienței procedurilor de achiziție publică pentru anul trecut.

Din datele puse la dispoziție de către operatorul platformei electronice S.E.A.P. reiese că nivelul concurenței înregistrat în procesul de achiziție publică variază în funcție de tipul contractului, precum și de tipul procedurii de atribuire derulate.

3 oferte în medie pentru un contract de lucrări, de peste 11 mil lei

Pentru contractele de lucrări, cea mai mare participare, ceea ce înseamnă o medie de trei oferte primite de autoritățile contractante, a fost înregistrată în cadrul procedurilor cu valoarea estimată situată în intervalele valorice cuprinse între 11.250.001 – 24.997.096 lei, respectiv mai mari de 24.997.096 lei.

5 oferte în medie pentru un contract de furnizare, de peste 2 mil lei

În schimb, în cazul contractelor de furnizare produse căror valoare estimată se situează între 2.250.001 și 4.500.000 lei, a fost înregistrat cel mai mare număr mediu de oferte primite, respectiv 5 oferte.

2 oferte în medie pentru un contract de servicii

Pentru contractele de servicii, indiferent de intervalul valoric ales, datele statistice au reliefat o participare uniformă, în rândul actorilor economici participanți în procedurile de achiziție publică, concretizată astfel prin depunerea unui număr mediu de două oferte.

Din punct de vedere al categoriei de cod CPV, pentru contractele de lucrări nu au fost înregistrate diferențe semnificative față de alte perioade analizate. Este vorba despre categoriile C.P.V. 45 – Lucrări de construcții si pentru contractele de servicii categoriile de coduri C.P.V. (71) – Servicii de arhitectură, de construcții, de inginerie și de inspecție, (77) – Servicii pentru agricultură, silvicultură, horticultură, acvacultură și apicultură, (50) – Servicii de reparare și întreținere.

Astfel, pentru categoria Structuri și materiale de construcții; produse auxiliare pentru construcții (cu excepția aparatelor electrice, în 2019 au fost lansate 473 de contracte, iar media ofertelor primite a fost de două.

Pentru categoria Lucrări de construcții, au fost lansate 6.405 de contracte, iar media ofertelor a fost tot de două.

Totodată, în anul 2019 rata de respingere a ofertanților a fost cea mai mică pentru secțiunea Utilaje pentru minerit, cariere de piatră și construcții, de 20%. Apoi, contractele din categoria Servicii de arhitectură, de constructii, de inginerie și de inspecție au avut o rată de respingere a ofertelor de 23%, iar cele pentru  Lucrări de construcții, de 27%.

 

 

 

 

Citiți și:

Trei noi hoteluri sunt in curs de pregatire in provincie

Peste 18 mil dolari pentru extinderea unui terminal

A doua faza a unui ansamblu rezidential din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »