Oferte locuri de munca top

Ce i-a promis Guvernul lui Nicusor Dan privind infrastructura de transport

”Până la sfârșitul anului ne-am propus că începem lucrările pe toate tronsoanele din Autostrada de Centură din Sud. De asemenea, să încheiem toate contractele de proiectare și execuție pentru Autostrada de Centură, pentru cele patru tronsoane din zona de Nord” a declarat premierul Ludovic Orban după întâlnirea pe care a avut-o astăzi la sediul Ministerului Transporturilor cu primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și cu ministrul Lucian Bode.

”În ceea ce privește actuala centură a Capitalei, pe lângă lărgirea la 4 benzi în zona de nord, între autostrada A1 și autostrada A2, care trebuie finalizată cât mai repede și pe care există contracte, am discutat împreună cu dl Primar General lărgirea la 4 benzi și în zona de sud și, de asemenea, accelerarea tuturor proiectelor care țin de soluționarea conflictelor de trafic prin pasaje , supraterane, subterane, astfel încât să crească fluiditatea pe zona de sud”, a mai afirmat șeful Guvernului.

Ludovic Orban s-a angajat, de asemenea, că va obține finanțări pentru toate proiectele care vizează rezolvarea problemelor Capitalei și în care Guvernul este implicat.

La rândul său Nicușor Dan a afirmat că Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor ”pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București ține de colaborarea cu acest minister”.

El a amintit principalele obiective pe care le va avea în vedere ca primar general pentru descongestionarea traficului în oraș: ”Trebuie să luăm presiunea pe trafic în București și ca să luăm presiunea pe trafic trebuie să avem o consolidare a transportului public. Aici vorbim de Metrou și de Metroul de suprafață, trebuie să avem marile parcări la intrarea în oraș, trebuie să avem șoseaua de Centură și trebuie să avem autostrada de centură”.

În altă ordine de idei, primarul general ales al Capitalei a anunțat deblocarea proiectului de reabilitare a Gării de Nord: ”Nu se va mai întâmpla ca Primăria Capitalei să fie un obstacol pentru Ministerul Transporturilor. Nu este posibil ca Ministerul Transporturilor, în reabilitarea Gării de Nord, să fie blocat un an de Primăria Capitalei pentru un certificat de urbanism”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »