Erdbewegung-Osteuropa

Ce lucrari vor fi realizate pentru Sala Polivalenta din Brasov, cu 83 mil euro

În zona fostului Stadion Municipal din Brașov este plănuită realizarea unei săli polivalente, care va regenera întreaga zonă din proximitatea gării Bartolomeu.

Proiectul de investiții are o valoare totală ce depășește 83 milioane de euro, echivalentul a peste 404 milioane lei.

Acest obiectiv de investiții urmează să fie trecut pe lista – sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi finanțat din bugetul CNI. Aceasta după emiterea hotărârii de guvern necesare.

Indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Complex multifuncțional – Sală polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov” urmează să fie aprobați de către Guvern.

Astfel, conform acestora, principalele lucrări propuse sunt:

*Sala Polivalentă

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 11.233 locuri (din care 10.075 de locuri pentru sala de joc principală și 1.158 de locuri pentru sala secundară). Aceasta va include următoarele funcțiuni: sală de sport, sală de antrenament, anexe sportive ți sociale, spații administrative și spațiile tehnice aferente, parcking subteran VIP și presă, spații conferințe, restaurant, facilități VIP, facilități presă.

Obiectul va avea un regim de înălțime de Subsol+Parter+Mezanin+1 Etaj.

* Amenajari exterioare

Amenajările exterioare cuprind: construcții Totem, case de bilete, umbrare, gradene terasate, alei pietonale, platforme dalate și amenajări peisagistice, drumuri carosabile până la sensul giratoriu, drumuri carosabile de la sensul giratoriu înspre calea Făgărașului (inclusiv sensul giratoriu și racorduri înspre viitoare străzi din studiile urbanistice anterioare).

Vor fi asigurate 10 locuri de parcare auto și două locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestică a terenului. Parcarea exterioară a autogării dispune de 104 locuri de parcare autoturisme și 7 locuri pentru autocare. În plus, este preconizată o viitoare dezvoltare a unui Park and Ride ce va dispune de 700 de locuri.

Necesarul total de parcare a sălii polivalente este de circa 500 de locuri.

 

Descărcați aici Datele tehnice ale proiectului

 

 

 

 

 

Citiți și:

Blocuri turn, in cadrul unui nou ansamblu mixt din Capitala

O noua sala polivalenta, cu peste 18 mil euro

Aproape 9 mil euro costa construirea sediului unei institutii de cultura

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »