TOPUL Constructorilor
Oferte locuri de munca top

Ce masuri poate lua CNAIR pentru contractele nerespectate

În cazul în care antreprenorii care au câștigat contractele atribuite de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR SA nu îndeplinesc obligațiile contractuale, trei măsuri pot fi luate.

Mai mult decât atât, CNAIR poate recurge chiar la executarea lucrărilor în regie proprie, după cum se arată într-o notă informativă a Ministerului Transporturilor.

Astfel, CNAIR, prin mecanismele contractuale, are la dispoziţie următoarele posibilităţi:

* În situaţia în care Antreprenorul nu reuşeşte să respecte prevederile contractuale în ceea ce priveşte durata de execuţie a lucrărilor asumată prin acordul contractual, Beneficiarul poate imputa Antreprenorului penalităţi de întârziere calculate pentru fiecare zi de întârziere;

* Rezilierea contractelor de lucrări şi recuperarea de la Antreprenori  a daunelor cauzate de această reziliere;

* În situaţia în care Antreprenorul nu reuşeşte să remedieze o lucrare executată defectuos în termen de 42 de zile de la primirea solicitării Beneficiarului privind remedierea, Beneficiarul are posibilitatea de a executa atât garanţia de bună execuţie, cât şi garanţia pentru sume de bani reţinute, constituite de către Antreprenori conform prevederilor contractuale şi legale în vigoare la data semnării contractelor de lucrări, pentru finalizarea lucrărilor.

În cazul în care se ajunge la rezilierea contractului, CNAIR poate începe executarea lucrărilor în regie proprie. Compania Națională deţine utilaje şi are capacitatea necesară în vederea executării lucrărilor rămase de executat, în limita valorilor impuse de prevederile legale, spune ministrul Transporturilor.

Costurile lucrărilor executate în regie proprie vor fi asigurate din Bugetul de Venituri al CNAIR S.A., ulterior acestea fiind rambursate de Comisia Europeană, se mai arată în nota informativă.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare hala de depozitare de circa 12000 mp

Cine va moderniza doua piste ale unui aeroport

Bloc cu 14 niveluri, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »