Oferte locuri de munca top

Ce proiecte de infrastructura se vor concretiza in Bucuresti pana in 2020

Primăria Municipiului București își propune să implementeze o serie de proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport până în 2020.

Astfel, pentru realizarea penetrației Prelungirea Ghencea – Domnești, incluzând și supralărgirea Bulevardul Ghencea, a fost încheiat în iunie 2018 contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului tehnic de execuție.

Primăria Capitalei a făcut toate demersurile necesare introducerii obiectivului „Prelungirea Ghencea” în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.) și corelarea profilului propus cu pasajul peste Centura București, aflat în faza finală de proiectare de către C.N.A.I.R. Proiectul prevede lărgirea la 4 benzi a Bd. Prelungirea Ghencea, cu pistă de biciclete dublă, trotuare și linie dublă de tramvai;

realizarea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul bulevardului Prelungirea Ghencea; lărgirea la 4 benzi și păstrarea liniei de tramvai existente pe Bd. Ghencea de la str. Brașov până la terminalului Tramvaiului 41.

De asemenea, Primăria Capitalei are în vedere să modernizeze sistemul rutier și liniile de tramvai pe bd. Vasile Milea, bd. Dimitrie Pompei și str. Barbu Văcărescu. Există studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București și urmează demararea procedurilor pentru atribuirea contractului de execuție, potrivit PMB.

 

Municipalitatea mai intenționează să  realizeze o serie de alte penetrații, străpungeri, supralărgiri, pasaje rutiere și pietonale, poduri: supralărgire Sos. București – Măgurele; prelungire str. Brasov între Șos. Alexandriei și Prelungirea Ghencea; supralărgire Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – intersecția Vitan Bârzești etapa a II-a; pasaj rutier Șos. Colentina – Str. Doamna Ghica; refacere Pod planșeu Piața Unirii; întregire Splaiul Unirii – Zona Bdul Mărășesti – Hanul lui Manuc; supralărgire Calea Griviței și B-dul Bucureștii Noi; străpungere și supralărgire Str. Avionului, între Șos. Pipera și linia de centură cu pasaj denivelat peste calea ferata; reabilitare Bulevardul Basarabia, între Șos. Mihai Bravu și Șos. Dudești-Pantelimon; supralărgire Calea Călărași și Bdul Corneliu Coposu, între str. Sf. Vineri și Sos. Mihai Bravu; Pasaj denivelat Șos. Petricani – Șos. București Nord; Pasaj denivelat peste intersecția  Șos. Andronache – Bdul Eroilor; continuarea lucrărilor la obiectivul de invesții „Modernizare și consolidare Pod Mihai Bravu”; reabilitare și consolidare Podul Grant; pasaj pietonal subteran Arcul de Triumf; reabilitare și consolidare podul Opera; reabilitare și consolidare Podul Timpuri Noi; reabilitare și consolidare Podul Eroilor; reabilitare și consolidare Podul Ciurel; reabilitare și consolidare Podul Insula; reabilitare și consolidare Podul Străulești; reabilitare și consolidare Pasajul Fundeni;  consolidarea și modernizarea Podului Constanța (s-a solicitat preluarea în administrare de către PMB).

 

În prezent, printre principalele proiecte majore de infrastructură aflate în derulare în București se numără: modernizarea Pieței Eroii Revoluției, inclusiv construire pasaj pietonal (buget alocat pentru 2018 de 1,7 milioane euro); străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu (aproape de finalizare), penetrație Splaiul Independenței – Ciurel (Podul hobanat peste Dâmbovița este realizat in proportie de aproximativ 85,5%, în timp ce întregul tronson nod rutier „Virtuții” este realizat în procent de 59%. Termenul estimat pentru finalizare este  noiembrie 2018. Valoarea contractului este de  128 milioane euro), supralărgire Fabrica de Glucoză la 4 benzi de circulaţie, pe sectorul cuprins între Calea Floreasca și Şos. Petricani pe o lungime totală de 1,8 Km (în 2018 a fost elaborat proiectul tehnic, iar in scurt timp va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, valoarea investiţiei  aprobată prin HCGMB este de 58 milioane euro, iar valoarea exproprierilor a fost de 15 milioane euro), consolidare si modernizare pod Mihai Bravu (stadiul fizic realizat: 70%, termen de finalizare: 15 octombrie 2018, costuri –  2,57 milioane euro).

 

Citiți și:

Peste 218 mil lei pentru modernizarea a doua drumuri judetene

Constructia unui ansamblu cu 144 apartamente, gata sa demareze

Cladirile a doua structuri educationale vor fi modernizate

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »