Oferte locuri de munca top

Ce se intampla cu Autostrada Tg. Neamt-Iasi

Proiectul pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași, ce face parte din Autostrada A8, va putea suferi câteva modificări. În același timp, și licitația lansată în luna mai pentru realizarea acestui tronson va fi prelungită.

Astfel, licitația pentru contractul ce are ca obiectiv ”Atribuirea unui contract de parteneriat public-privat pentru realizarea obiectivului Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi” a fost prelungită până în luna februarie a anului viitor. Ca urmare a evaluării solicitărilor primite privind extinderea termenului limită de depunere a ofertelor inițiale, autoritatea contractantă a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor inițiale până la data de 3 februarie 2020. Operatorii economici care au solicitat această prelungire doreau ca termenul de depunere să fie modificat de la data de 2 decembrie 2019 cu minim trei luni, până la 2 martie 2020.

Totodată, ministrul Lucrărilor Publice, Lucian Bode, împreună cu liderii Asociației ”Moldova Vrea Autostradă” și ai Asociației ”Împreună pentru A8” au convenit, de principiu, ca în privința proiectului A8, studiul de fezabilitate să fie revizuit și completat, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul lucrării de la Tg-Mureș la Ungheni.

La momentul lansării în licitație, valoarea totală estimată depășea 1 miliard de euro, ceea ce înseamnă un cost de circa 14,7 milioane euro pe kilometru.

Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi se va desfăşura pe teritoriul judeţului Iaşi şi are o lungime de 61 km la care se adaugă 7 km reprezentând bretelele nodurilor DN28 şi Km 61+000, bretele ce vor fi, de asemenea, la profil de autostradă. Autostrada se dezvoltă pe un coridor de la Vest spre Est.
Durata contractului este de 30 de ani.

Conform studiului de fundamentare, perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni.

Finanțarea obiectivului de investiție se va face în proporție de maximum 25% de către Partenerul public și restul de minimum 75% de către Partenerul privat.

 

 

Citiți și:

Teren de aproape 90 ha, in pregatire pentru functiuni mixte

Cu 240 de case in constructie, un investitor va dezvolta inca 60 apartamente

Un investitor egiptean va construi in primavara un bloc cu 12 niveluri

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »