Oferte locuri de munca top

Cinci oferte pentru restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia

S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru lucrările de restaurare și valorificare a corpului Principal al Palatului Principilor, prin proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E“.

Ofertanţii sunt:

* SC Euras;

* Asocierea SC Tobimar SRL şi SC Palex Construcţii și Instalaţii SRL;

* Asocierea Urban Construct Transilvania SRL şi SC Art Instal SRL, SC Restaco SRL

* Asocierea Operes SRL şi Atramentum S.A.S. Di De Santis Carmine&C

* Asocierea SC Alfa Construct SRL şi SC Instalatorul S.A.

Procedura de licitaţie a durat 9 luni şi jumătate, din cauza contestaţiilor. După prima etapă de depunere, Municipiul Alba Iulia a declarat toate cele trei oferte depuse la prima licitație ca neconforme, atât cu cerințele din caietul de sarcini, cât și cu nevoia de experiență pe care trebuie să o probeze pentru a executa o lucrare într-un sit de patrimoniu de categoria A de importanță.

Procedura a fost reluată imediat ce municipalitatea a primit decizia finală favorabilă din partea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Şi cea de-a doua etapă de depunere a ofertelor, ce a avut ca termen limită 27 iulie 2018, a fost marcată de contestaţii.

Municipiul Alba Iulia, organizatorul licitaţiei, estimează că va încheia contractul cu câştigătorul la începutul lunii octombrie 2018.

 

Proiect complex

Proiectul va presupune lucrări de consolidare, conservare, restaurare – inclusiv picturi murale decorative, dotări interioare și expoziționale. Obiectivele majore ale proiectului vizează conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia — Centru Expozițional Corp Principal ‘E’, în suprafață de 3113,64 metri pătrați, prin lucrări de consolidare, conservare, restaurare dotări interioare și amenajări expoziționale, în vederea valorificării durabile în acord cu statutul său istoric cu valențe naționale și europene.

Proiectul este implementat de către Municipiul Alba Iulia și are o valoare totală de peste 21,7 milioane de lei, din care 20,6 milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezintă finanțare nerambursabilă.

Parteneri în proiect sunt Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Durata de implementare a proiectului este de 67 de luni, până la sfârșitul lunii aprilie 2020.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Mare proiect logistic va fi construit langa Bucuresti

25 mil euro pentru reabilitarea a 49 km drum judetean

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »