Erdbewegung-Osteuropa

Cine a obtinut contractul de 35 mil euro pentru pista Aeroportului George Enescu

A fost semnat contractul pentru modernizarea, cu fonduri europene, a pistei de Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău

Semnarea a avut loc la 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri și la 2 ani de la punerea în funcțiune a acestuia.

Contractul a fost adjudecat de compania spaniolă FCC Construccion și are o valoare de peste 30 de milioane euro. Este finanțat din fonduri europene (FEDR) – 85 la sută, bugetul de stat – 13 la sută și Consiliul Județean Bacău – 2 la sută.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, perioadă în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice.

În vara acestui an a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 82 milioane de lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată din FEDR este de aproape 44 milioane de lei.

La aeroportul Bacău au fost finalizate lucrările la noul terminal și un nou turn de control.

Aeroportul are două proiecte cu finanțare din fonduri europene, cel pentru care s-a semnat în vara acestui an decontarea lucrărilor și cel care vizează noua pistă de aterizare/decolare. În total cele două investiții vor fi de 45 milioane de euro.

 

 

 

Citiți și:

Intr-un proiect cu 18 scari de bloc se trece la etapa a doua de dezvoltare

In primavara va demara construirea unor blocuri cu 14.000 mp scd

Realizarea unui pasaj se scumpeste cu aproape 10 mil lei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »