Oferte locuri de munca top

Cine decide ce localitati beneficiaza de finantare pentru cadastru

O Comisie interministerială va nominaliza unitățile administrative-teritoriale din mediul rural care vor beneficia de lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, finanțate din fonduri europene structurale, potrivit unui proiect de Hotărâre suspus dezbaterii publice până la data de 22 iulie de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Comisia interministerială va fi alcătuită din 11 membri, care vor fi propuși prin ordinul ministrului de resort sau, după caz, de către directorul ANCPI, dintre care: 4 reprezentanți ai MDRAPFE, 2 reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 2 reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și 3 reprezentanți ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Atribuțiile principale ale Comisiei interministeriale sunt:
* elaborarea și implementarea procedurii de aplicare a principalelor criterii de prioritizare prevăzute la art. 5 alin. (5) din prezenta hotărâre, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 404 din 2017;
* stabilirea și aplicarea criteriilor suplimentare sau completare pentru selectarea unităților administrativ-teritoriale, rezultate din identificarea obiectivelor și priorităților de intervenție prevăzute în cadrul altor proiecte de interes național. Reglementarea posibilității aprobării unor criterii suplimentare este necesară, motivat de faptul că principiile din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 11, prevăd posibilitatea aplicării unor criterii suplimentare în selectarea comunelor pentru înregistrarea sistematică, respectiv faptul că în activitatea Comisiei vor fi luate în considerare atât aspectele geografice și socio-economice, cât și prezența minorităților etnice, în special prezența minorității rome, motiv pentru care în POR au fost incluse „principalele criterii de selecție a UAT-urilor incluse în sub componenta privind înregistrarea sistematică”;
* stabilirea listei unităților administrativ-teritoriale din mediul rural în care se vor desfășura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanțare din fonduri structurale și de investiții europene, în cadrul Axei prioritare 11 prin POR 2014-2020.

De asemenea, adaugă guvernanții, pentru asigurarea transparenței, în proiectul de act normativ s-a menționat, în mod expres, că lista, adoptată prin hotărârea Comisiei interministeriale, va fi aprobată prin Ordin comun al miniștrilor menționați, precum și al directorului ANCPI. Aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Comisia este obligată să stabilească lista UAT-urilor, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. În plus, noile modificări legislative instituie norme detaliat pentru modalitatea de desfășurare a ședințelor: termenul de convocare a ședințelor, modalitatea de stabilire a ordinii de zi, modalitatea de convocare a reprezentanțiilor instituțiilor ce pot avea calitatea de observator la ședințe, intervalele de timp de întrunire a Comisiei, respectiv săptămânal în ședințe ordinare și de câte ori este necesar, la solicitarea președintelui sau a cel puțin trei membri, obligativitatea participării membrilor la ședințe, cvorumul necesar luării oricărei decizii și modalitatea de alegere și de preluare a atribuțiilor Președintelui Comisiei în lipsa acestuia.

 

Descarcă aici proiectul de act normativ

 

 

 

 

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus