Oferte locuri de munca top

Cine va influenta deciziile Ministerului Lucrarilor Publice

În luarea măsurilor privind sectorul construcțiilor, Ministerul Lucrărilor Publice se va consulta cu anumiți reprezentanți ai mediului de afaceri. În acest sens, urmează să fie  selectate asociațiile și fundațiile care vor face parte din Colegiul pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor, pe partea privind sectorul de construcții.

În prezent, Secretariatul General al Guvernului a demarat acțiunile necesare în vederea selecției membrilor acestui Colegiu – organ consultativ, fără personalitate juridică, ce funcționează pe lângă Cabinetul prim-ministrului.

Colegiul este alcătuit din 40 de membri, reprezentanți ai mediului asociativ, numiți prin decizie a prim-ministrului, pe o perioadă de 4 ani, în urma consultărilor dintre ministere și organizațiile neguvernamentale din sfera lor de competență.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a demarat procedura de consultare și selecție a organizațiilor neguvernamentale, din sfera sa de competență. Cristian Erbașu, vicepreședinte al Federației Patronatelor Societăților din Construcții, este de părere că ”această măsură va avea un impact bun doar dacă acest Colegiu va fi operațional, nu doar formal, și dacă propunerile se vor concretiza”.

Primele trei probleme urgente ale sectorului construcțiilor

Sectorul construcțiilor are în prezent mai multe probleme, dar trei dintre acestea pot fi considerate chiar urgente. „ În primul rând, trebuie rezolvate problemele de certificare a operatorilor din construcții. Apoi, mai este o problemă legată de legislație, la achizițiile publice. Mai sunt importante și legile pentru derularea investițiilor, precum cea a recepției lucrărilor, pentru care s-a dorit o simplificare, dar mai rău a fost îngreunată”, apreciază domnul Erbașu.

În ceea ce privește reprezentativitatea, în sectorul construcțiilor sunt două mari asociații ale constructorilor.„Amândouă ar trebui să fie luate în seamă, pentru că ambele au recunoaștere juridică. Acestea se completează una pe cealalta”, mai spune domnul Erbașu.

Procedura de consultare si selectie a organizatiilor neguvernamentale, din sfera Ministerului Lucrarilor Publice

Procedura de realizare a propunerilor are în vedere următoarele criterii:

* Membrii propuși să fie reprezentanți ai unor organizații asociative neguvernamentale constituite în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații sau înființate prin legi speciale, relevante pentru domeniile în care activează, respectiv: să aibă o vechime de minimum 3 ani și să facă dovada obținerii unor rezultate semnificative în ceea ce privește scopul propus sau să prezinte scrisori de recomandare;
* Să asigure un echilibru în reprezentarea intereselor tuturor domeniilor de activitate ale organizațiilor neguvernamentale;
* Să asigure respectarea regulilor conflictului de interese.

Organizațiile neguvernamentale, care îndeplinesc criteriile de selecție și sunt interesate să participe, sunt invitate să transmită Ministerului Lucrărilor Publice, până la data de 15 ianuarie 2020, următoarele documente:

* adresa de propunere din partea organizației a unui reprezentant, persoană fizică;

* documentele de constituire și de înregistrare;

* documentele privind alegerea conducerii;

* tabelul cu datele de contact ale membrilor conducerii organizației;

* copia CI și Curriculum Vitae ale reprezentantului propus;

* documentele din care să rezulte funcționarea neîntreruptă, în ultimii 3 ani;

* documentele prin care să facă dovada obținerii unor rezultate semnificative în ceea ce privește scopul propus sau sș prezinte scrisori de recomandare.

Organizațiile neguvernamentale care au depus dosar de candidatură în atenția ministerului, la apelul anterior al selecției membrilor CCAF a cărui dată limită de depunere a fost 20 septembrie 2019, sunt invitate, de asemenea, să redepună dosarul de candidatura.

 

 

 

Citiți și:

Cererea este mare din partea investitorilor imobiliari

Inca 300 de apartamente in urmatoarea etapa a unui mare ansamblu rezidential

In primul trimestru al anului viitor va demara un proiect de lux in Capitala  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »