Oferte locuri de munca top

Cine va proiecta viitorul cartier Soport din Cluj-Napoca

Rezultatele Concursului internațional de soluții pentru „Plan Urbanistic Zonal SOPOR Masterplan – Cluj-Napoca 2019” au fost anunțate astăzi.

Primăria Municipiului Cluj Napoca a acordat Premiul I – contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.800.000 lei fără TVA, Premiul II:  120.000 lei lei și Premiul III: 70.000 lei. Sumele reprezentând premiile II și III includ TVA.

În urma deliberărilor juriului au fost selectate proiectele câștigătoare și anume:

PREMIUL I – Proiect nr. 59 – UV0007 – Asiza Birou de Arhitectură SRL

Autori principali: arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Anamaria Cornelia Olănescu

Coautori: –

Colaboratori arhitectură: arh. Miruna Moldovan, stud. arh. Andrada Pinte, stud. arh. Petrică Maier-Drăgan

Colaboratori specialități: –

”În cazul proiectului câștigător, juriul apreciază in mod deosebit coerența propunerii precum și mixajul funcțional și tipologia clădirilor.

Rețeaua spațiilor publice este bine distribuită pe întreaga zonă studiată și conduce la o identificare ușoara a subzonelor cartierului, fapt care concură la implementarea facilă, în etape, a întregului proiect.

Rețeaua verde este bine conectată la contextul natural adiacent. Întrepătrunderea spațiilor publice cu rețeaua de spații verzi crează un mediu primitor și contribuie la definirea unui cadru urban ce conferă un standard înalt al calității vieții.” – aprecierea Juriului

 

PREMIUL II – Proiect nr. 61 – MS9318 – SC PLANWERK ARHITECTURĂ ȘI URBANISM SRL

Autori principali: SC PLANWERK ARHITECTURĂ ȘI URBANISM SRL

Coautori: Cristina Balogh, Tiberiu Ciolacu, Ruth Coman, Vlad Creoșteanu, Benjamin Kohl, Daniela Ioniță, Alexandra Man, Iulia Miclea

Colaboratori arhitectură: Ana-Maria Cosma

Colaboratori specialități: –

”În cazul acestui proiect juriul apreciază atenția acordată rețelei verzi – albastre, transportului și mobilității, care sunt bine organizate și structurate.

Designul evidențiază un hub de mobilitate multifuncțional iar soluția de a intuba un sector al centurii metropolitane, optimizeaza conexiunea cu Parcul Est.

Strategia de implementare propusă este clară și conformă cu documentele de planificare ce sunt în vigoare la această dată.” – aprecierea Juriului

 

PREMIUL III – Proiect nr. 51 – XK0153 – URBAN SYNAPSE SRL

Autor principal: urb. Damian Alexandru Ioan

Coautor: urb. Damian Laura

Colaboratori arhitectură: arh. Bucur Tiberiu Vlad, arh. Bucur Mădălina Smaranda, stud. arh. Nagy Krisztina

Colaboratori specialităţi: ing. Theiss Maria

”Juriul apreciază soluția de întrepătrundere a celor două sisteme: spații construite și spații verzi.Structura urbană este generată de module tip, adaptabile dar formale, rezultatul final neoferind suficientă flexibilitate” – aprecierea Juriului

 

Menţiune Onorifică – Proiect nr. 57 – GC1902 – Arch. Dario Cazzaro (Gaia Progetti)

Autor principal: Arch. Dario Cazzaro (Gaia Progetti)

Coautori: arch. Francesco Albarelli (Gaia Progetti), arch. Nicola Magliona (Gaia Progetti)

Colaboratori arhitectură: –

Colaboratori specialităţi: ing. Tanja Congiu, specialist in mobility system, arch. Alessia Marcia, specialist in environmental risks, ing. Costantino Tenore, specialist in energy technologies

”Juriul a decis să acorde o mențiune de onoare proiectul clasat pe locul 5, proiectul cu nr. 57, datorită abordării sale inovatoare. Juriul a remarcat multe calități conceptuale și inovatoare ale acestui proiect. Un proiect care pune multe întrebări și vine cu numeroase propuneri curajoase. Ce tip de oraș ne dorim pentru maine?, cum vrem să trăim în oraș ?,  cum vrem se ne deplasam ?,  ce înseamna urbanism agricol ?, care vor fi noile relații între urban și rural?” – aprecierea Juriului.

 

JURIUL CONCURSULUI a fost format din urb. Paola Rizzi – Presedinte Juriu, peisag. urb. Nicolas Triboi, arh. șef, verif. Ligia Subțirică, arh. șef urb. Claudiu Salanță, arh. șef Daniel Pop, arh. Daniela Maier, conf. univ. dr. Bogdan Suditu, arh. urb. Dracea Răzvan,

arh. urb. Anca Virginaș

EXPERȚI COOPTAȚI: arh. urb. Sorin Gabrea, lect. dr. arh. urb. Anca Ginavar, lect. dr. arh. urb. Toader Popescu

 

Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România prin Filiala Teritorială Transilvania, în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România (OAR), la solicitarea Primăriei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat: „Este al șaselea concurs de soluții pe care Primăria municipiului Cluj-Napoca îl organizează și cu siguranță nu ultimul, având în vedere faptul că sunt cel puțin trei în derulare. Concursurile de soluții sunt proceduri moderne, europene, bine pregătite, bine fundamentate, care pun accentul pe calitate și, de departe, reprezintă cea mai bună modalitate de modernizare a spațiilor publice. Mulțumesc Ordinului Arhitecților din România și din Transilvania pentru sprijinul acordat. Acest proiect este un nou Mănăștur, unul al secolului 21. Va fi un cartier care va ține cont de toate aspectele de calitate a vieții pe care cetățenii unui oraș european și le doresc. La 20 de minute de mers pe jos trebuie să găsești toate facilitățile necesare unui cartier, precum școală, grădiniță, centru de cartier, bancă și altele. De asemenea, vorbim despre bulevarde și alte facilități trasate de la început, continuând cu transport public și modalități de deplasare alternativă specifice secolului în care trăim, cu accentul pe dimensiunea verde, nepoluantă a orașului și respect față de mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, aștept de la câștigătorul concursului să ofere acestui oraș european, Cluj-Napoca, cea mai bună soluție urbană pentru secolul în care trăim și care să țină în primul rând cont de calitatea vieții. Evident că vom fi extrem de interesați ca proiectul să fie implementat în concurdanță cu exigențele de calitate pe care clujenii le așteaptă de la spațiile noastre urbane. Orașul nostru are o misiune strategică de a încuraja dimensiunea verde, nepoluantă și mobilitatea alternativă”,.

 

Sus