Oferte locuri de munca top

Cine va realiza un parc de aventura de 4 mil euro

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, proiect pentru care municipalitatea Galați a obținut fonduri europene de 4 milioane de euro.

Astfel, în urma licitației publice oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de asocierea Ischia SRL, Garden Center Grup SRL, Obercons Comp SRL, Submit SRL, Moviland Met SRL și Consumcoop Galati Societate Cooperativă.

Valoarea contractului este de 14.770.122 de lei cu TVA, iar durata este de 18  luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 14 luni pentru execuția lucrărilor.

Primăria municipiului Galați a obținut fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv. Astfel, amenajarea parcului pe terenul fostei Uzine de Apă presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un  amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită în anul 2011 după 139 de ani de activitate. Suprafața totală este de peste 47.000 mp. Consiliul Local a hotărât anul trecut dezmembrarea acesteia în trei loturi.

Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.159 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850 lei cu TVA, contribuția de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA.

 

 

 

Citiți și:

Un complex hotelier dintr-o cunoscuta statiune va fi modernizat

Avanseaza pregatirile pentru dezvoltarea unei cladiri cu locuinte de lux

O noua statie de betoane, in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »