Oferte locuri de munca top

Complex medical pe 300 ha, in parteneriat public privat

Proiectul pentru realizarea lângă București a unui complex medical pe un teren cu suprafața de 300 de hectare a fost inclus în lista celor considerate strategice de către Guvern. Este vorba de proiecte strategice de infrastructură pe care Guvernul vrea să le demareze în parteneriat public-privat

Pe “prima listă cu proiectele strategice care vor fi demarate în scurt timp pe noua legislaţie”, după cum a spus ieri vicepremierul Viorel Ştefan, a fost inclus și complexul medical „Carol Davila”.

Acest complex medical este prevăzut să includă un Spital Republican ce va avea 37 de săli de operaţie şi 3.000 de paturi. De asemenea, în campusul respectiv vor exista, pe lângă spitalul propriu-zis, o zonă rezidențială pentru personalul medical, creșă și grădiniță, complex comercial și servicii, parcare, helipunct, precum şi un hotel pentru însoțitorii pacienţilor (hotel cu minim 2.000 de locuri).

În plus, tot acolo ar urma să fie construite clădiri pentru o facultate de Medicină, cămine studenţeşti, dar și terenuri de sport și spații pentru recreere.

Complexul „Carol Davila” ar urma să fie construit în zona Mogoșoaia, pe șoseaua București – Târgoviște, fiind prevăzut să beneficieze de legătura ușoară cu Aeroportul Henri Coandă, Metrou, Gara de Nord și infrastructură rutieră adecvată.

Suprafața totală construită ar urma să fie de circa 130.000 mp.

Viitorul complex va permite relocarea unor unități medicale din Capitală, ce își desfășoară activitatea în clădiri care nu permit modernizarea sau extinderea lor.

Viorel Ştefan a spus că lucrările vor putea începe efectiv anul viitor, spitalul republican va fi finalizat în 3 ani iar întregul complex va fi terminat în cel mult 7 ani.

Totodată, pe lista proiectelor strategice pe care Guvernul intenționează să le dezvolte în parteneriat public privat a fost inclus și serviciul de operare a 15 spitale clinice CFR . Este vorba de spitalele clinice Căi Ferate din Pașcani, Iași, Brașov, Galați, Ploiești, Constanța, Witting 1 și Witting 2, Sibiu, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Simeria, Oradea, Cluj Napoca. Acestea reunesc 3.899 angajați.

Într-un parteneriat public privat, investitorul privat preia operarea celor 15 unități spitalicești, investește în modernizarea lor și preia veniturile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru o perioadă de timp aferentă parteneriatului.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Cine va realiza un obiectiv de investitii pentru Ministerul Apararii

Investitie de circa 11 mil euro pentru un aeroport

Noi proiecte pentru spatii logistice

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus