Erdbewegung-Osteuropa

Constructiile noi – record de crestere anul trecut

Sectorul construcțiilor a crescut semnificativ anul trecut ! Volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu aproape 30% față de cel înregistrat în anul 2018, ca serie brută, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Cel mai mult au crescut lucrările pentru construcții noi și cele pentru clădirile nerezidențiale.

Pe lângă aceasta, pentru o imagine de ansamblu a sectorului, amintim faptul că pe piața construcțiilor au intrat anul trecut cu peste 20% mai multe firme decât în anul precedent.

Totodată, anul trecut au fost eliberate peste 42,5 mii autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 0,4% faţă de anul precedent.

Cât și ce s-a construit

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut anul trecut pe total cu 27,6% față de anul 2018, ca serie brută.

Creşterea a fost reflectată la toate elementele de structură astfel: lucrările de construcţii noi (+32,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+26,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,9%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+49,1%), clădirile rezidenţiale (+26,2%) şi la construcţiile inginereşti (+16,6%).

Decembrie 2019 comparativ cu decembrie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 29,6%, creştere reflectată la lucrările de construcţii noi (+34,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,4%), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+79,9%), clădirile rezidenţiale (+10%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (+8,9%).

 

 

Citiți și:

Viitoare blocuri cu regim mare de inaltime in partea de est a Bucurestiului

Un mare constructor pregateste dezvoltarea unui nou ansamblu rezidential

Demersuri pentru construirea de blocuri cu pana la 12 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »