Erdbewegung-Osteuropa

Costurile optime pentru performanta energetica a cladirilor

O variantă revizuită a ”Ghidului de bună practică pentru atingerea nivelurilor optime, din punct de vedere al costurilor, ale cerințelor minime de performanță energetică a diverselor categorii de clădiri”  face obiectul unui nou proiect, aflat în prezent în anchetă publică.

Scopul documentului este prezentarea calculului de optimizare pentru clădirile reprezentative precum principalele categorii de clădiri terțiare, dar totodată și cele rezidențiale, blocuri de locuințe și clădiri unifamiliale.

Metodologia de determinare a costurilor optimale a fost aplicată atât pentru clădiri noi, cât și pentru cele existente. Principalul obiectiv a fost acela de a stabili clădirile de referință care sunt reprezentative raportate la fondul național de clădiri (noi și existente) și de a propune soluțiile optime de creștere a performanței energetice atât din punct de vedere al reducerii consumurilor de energie, dar mai ales din punct de vedere al costurilor ce derivă din implementarea acestor soluții. Principalii parametri de intrare care au fost luați în considerare au fost caracteristicile termotehnice ale elementelor de anvelopă, caracteristicile geometrice ale clădirilor ce fac obiectul studiului, caracteristicile sistemelor, dar și consumurile de energie și costurile aferente acestor clădiri.

Lucrarea prezintă calculul optim pentru clădirile reprezentative din tipurile:

* clădiri de locuit unifamiliale;

* blocuri de apartamente și clădiri multifamiliale;

* clădiri de birouri şi administrative;

* clădiri de învăţământ;

* clădiri din sistemul de sanatate;

* hoteluri și restaurante;

* spații comerciale.

 

Descărcați aici Ghidul de bună practică pentru atingerrea nivelurilor optime, din punct de vedere al costurilor, ale cerințelor minime de performanță energetică a diverselor categorii de clădiri   – https://we.tl/t-WDr4AGgCjy    (link valabil pana pe 13 mai)

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu pana la 25 de etaje, propuse in cadrul unui amplu ansamblu mixt

Proiect imobiliar controversat in centrul Capitalei

Preturi mai mari, cerere redusa, pentru betoane

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.3/ mai 2019

Sus
Translate »