Oferte locuri de munca top

Cresterea anuala puternica din constructii se reconfirma

Creșterea din sectorul construcțiilor a fost reconfirmată și pentru luna august de către Institutul National de Statistică.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 13,2% ca serie ajustată, în luna august față de luna similară a anului trecut.

S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+64,5%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,0%).

Pe obiecte de construcţii au fost creșteri ale volumului lucrărilor la clădirile nerezidenţiale (+24,9%), la clădirile rezidenţiale (+16,5%) şi la construcţiile inginereşti (+5,0%).

Față de luna precedentă, în august, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ușor, cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Creştere a fost la lucrările de reparaţii capitale (+2,0%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,3%), în timp ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,4%.

Pe obiecte de construcţii au fost creşteri la clădirile nerezidenţiale (+5,3%) și la clădirile rezidenţiale (+1,9%) în timp ce volumul construcţiilor inginereşti a scăzut cu 1,6%.

Pe ansamblul primelor opt luni, comparativ cu aceeași perioada din anul trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată, a crescut cu 19,2%.

Creşterea este reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+50,5%), lucrările de reparaţii capitale (+47,5%) şi construcţiile noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, au crescut construcţiile inginereşti (+25,8%), clădirile rezidenţiale (+18,1%) şi clădirile nerezidenţiale (+12,7%)

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus
Translate »