Oferte locuri de munca top

Cum a mers activitatea birourilor de proiectare

Activitățile de arhitectura, inginerie au fost în creștere anul acesta, ca de altfel întreg sectorul de construcții. Dar, ritmul de creștere a încetinit semnificativ față de anul trecut. Trendul de reducere a cifrei de afaceri din activitățile de proiectare ar putea să prefigureze scăderi ale lucrărilor de construire în perioada următoare.

Astfel, potrivit celor mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statistică pentru activitățile de arhitectura și inginerie, cifra de afaceri a societăților cu astfel de activități a crescut cu 5% în primele șapte luni ale acestui an, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Spre comparație, în perioada similară a anului trecut creșterea era de 16%.

În domeniul tranzacțiilor imobiliare, cifra de afaceri a crescut cu 2,5% în perioada ianuarie – iulie față de aceeași perioadă a anului 2019. Dar, în primele șapte luni ale anului trecut, acest indicator înregistra o creștere de circa 19%.

Per ansamblul economiei, cifra de afaceri din serviciile de piața prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut cu 2,5% în primele șapte luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când creșterea a fost de 13%.

 

 

 

 

Citiți și:

Noi spatii de birouri vor fi finalizate anul viitor

Centura unui municipiu va fi construita cu peste 80 mil euro

Viitoare parcare subterana cu peste 200 de locuri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »