Oferte locuri de munca top

Cum au mers afacerile din comert in februarie

În luna februarie, când începuseră să circule știrile legate de epidemia de coronavirus dar nu se decretase starea de urgență, comerțul cu amănuntul a avut o evoluție pozitivă, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a înregistrat o creştere cu 10,5%, comparativ cu februarie 2019, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Aceasta datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,2%), vânzările de produse nealimentare (+10,3% )și la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate(+9,6%).

Față de luna ianuarie 2020, în februarie volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut pe ansamblu cu 0,8% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,8%).

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-0,6%) și la vânzările de produse nealimentare (-0,4%).

Perioada 1.I-29.II.2020 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2019

În primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 10,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+9,9%)şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,8%).

INS atrage atenția că aceste date nu surprind impactul crizei COVID-19.

 

 

 

Citiți și:

O noua baza pentru depozitarea cerealelor

”Avem cerere de caramizi si vrem sa extindem capacitatea de productie”

Piste de biciclete de peste 2 mil euro intr-un municipiu din provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »