Oferte locuri de munca top

Cum crede Banca Mondiala ca va evolua economia Romaniei

Economia României va avea o creștere economică mai mică decât estimările realizate în vara anului precedent, conform unui raport al Băncii Mondiale.

Astfel, experții Băncii Mondiale se așteaptă al un avans de 3,5% în anul 2019 și de 3,1% în 2020, după ce creșterea estimată pentru anul 2018 a ajuns la 4,1%.

Această scădere continuă chiar și în anul 2021, când economia României este estimată să înregistreze cea mai mică creștere din ultima perioadă, de 2,8%.

Conform raportului, Europa și Asia Centrală au înregistrat o rată de creștere mai mică în 2018, de 3,1%. Creșterea regională a rămas constantă la un ritm de 2,9 la sută, în condițiile în care activitatea încetinită în partea de vest a regiunii, inclusiv în Bulgaria și România, a fost compensată de o accelerare în partea estică a regiunii, care a beneficiat de prețuri mai ridicate la petrol.

De asemenea, tot pentru această regiune, lipsa forței de muncă este considerată a fi un motiv care a împiedicat creșterea economică în România, Bulgaria și Croația.

 

 

Citiți și:

Ansamblu de vile, in pregatire intr-un frumos oras

Proiect rezidential, dezvoltat intr-una din cele mai selecte zone ale Capitalei

Reabilitarea transportului public cu peste 9 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »