Heidelberg Cement

Cum merg afacerile din comert

Dezvoltarea de noi spații comerciale, precum și închirierea celor existente au perspective bune.În ultimele luni activitatea de comerț a evoluat pe trend crescător, fapt ce favorizează această parte a sectorului imobiliar.

Afacerile din comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete)au crescut cu 8% în primele patru luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Creșterea se datorează vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

Aprilie 2019 comparativ cu aprilie 2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere cu 6,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018.

Aceasta datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%), vânzările de produse nealimentare (+7,6%) și din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%).

 

 

Citiți și:

Creste pretul apartamentelor in noile proiecte

Viitoare fabrica de productie de 100 mil euro

Cum merg vanzarile intr-un proiect cu 100 de apartamente din Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »